Založ si blog

Aké to bolo

Ešte pred mesiacom sme vonku nepotrebovali rúška.Neboli žiadne nové prípady, žiadne zatváranie obchodov, podnikov a strachu o budúcnosť.Neboli žiadne uzavreté mestá, či tisícky mŕtvych , ako v Taliansku a Španielsku.Nebolo to, že sa pozriete na ľudí a vidíte ten strach, ako sa boja.Chýba mi tá kľudna stará doba, ktorú sme si ale nevedeli vážiť.Pokora, pomoc druhým a láskavosť bola už iba akousi nudnou guľou, ktorú nosili iba ľudia, čo este poznali hodnoty.Zvyšok boli už len peniaze..Ako ich mať, veľa a ešte viac.Oklamem alebo zabijem pre peniaze?No a čo, veď život je krásny.Zabijem milióny ľudí pre peniaze a moc?No a čo, zvalím to na to, že strážim svetovú demokraciu.

A teraz?Máme tu ten debilný vírus, čo nepozná hranice, ani to koľko má kto na účte.Proste nám zmenil za krátku dobu všetko, čo sme považovali za samozrejmosť a budem sa opakovať, čo sme si nevážili.

Teším sa na deň, až pôjdem vonku bez rúška.S kamarátmi niekam von, na kávu, obed.Až pôjdem do kina, galerie, či iba tak v kľude do parku.Až pôjdem bez strachu do práce, lebo sa nebudem musieť báť, že mi znížia plat.Áno bojím sa, mám strach.Ale je to ľudské.Dúfam, že ten svet sa zmení aspoň v niečom, až toto všetko utrpenie skonči.Verím, že ľudstvo ako také sa poučí a začne novú-lepšiu kapitolu.A čo môžem pre zmenu urobiť?Začnime sami od seba.Viac pomáhať okoliu, ktoré to potrebuje.Nemyslieť len na seba a svoj blahobyt.Až s týmto začneme, naštartujeme každý pozitívny kolotoč zmien.

Ak ste veriaci, tak Boh nás miluje všetkých rovnako a preto sa nám to aj stalo, všetkým rovnako.

 

Máte jeden like

25.10.2022

Minule sedím s kamoškou na káve. Boli sme asi jediné v miestnosti, ktoré nepozerali do mobilu. Pretože keď idete na kávu, chcete si predsa pokecať. Alebo som už staromódna? Doba je zvláštna.Ľudia už len celý deň trávia na sociálnej sieti. Fotky zo života ráno, na obed a večer. Zarábať cez Instagram je moderné, lebo nikdy nepôjdu do normálnej roboty. Aha, veď áno majú [...]

List premiérovi

27.09.2020

Milý pán premiér Matovič, pozerám TA3 a mám pocit, že žijeme dobu, kde človek pomaly nevie, či pojmy Áno a Nie nemajú rovnaký význam.Počujeme to každý deň z úst politikov.Ako veľmi sa snažia držať pri sebe v tejto tažkej dobe a bojovať proti Covidu. Keď obyčajný človek ráno vstáva o piatej a vie, že bude mať tažký pracovný deň, politik ešte spí.Keď [...]

Sny a realita

14.06.2020

Tento článok je pre všetkých, ktorí balancujú medzi snívaním a realitou.Pre všetkých, čo o sebe pochybujú a čo by aj mali na to, keby nie tie výhovorky.A nech je tento článok aspoň malou motiváciou pre všetkých, čo chcú sny pretaviť na realitu Sníval sa mi sen.Som v Austrálii na Bondi Beach, známa plaž v meste Sydney.Je tam nádherne, slnko krásny oceán a ja [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 14332x
Priemerná čítanosť článkov: 1592x

Autor blogu

Kategórie